Udruženje “Marathon” Sarajevo se pridružilo članstvu Filantropskog foruma
22 Marta, 2022

S ponosom ističemo da se sredinom marta članstvu Filantropskog foruma pridružilo Udruženje “Marathon” Sarajevo. Ugovor o članstvu su potpisali izvršna direktorica Filantropskog foruma Tatjana Vučić i v.d. direktora Udruženja “Marathon” Alija Imamović. Ovom prilikom potpisan je i Memorandum o saradnji između naše dvije organizacije, koji je temelj za sve buduće lijepe zajedničke aktivnosti u polju filantropije.

Gospodin Imamović je ovom prilikom izjavio: “Veliko nam je zadovoljstvo što imamo priliku biti dio ovako prestižne, kvalitetne i utjecajneinicijative koja će mnoge sfere našeg društva te, prije svega, život brojnih sugrađana, učiniti boljim. Udruženje “Marathon” već 15 godina aktivno radi na različitim poljima filantropskog ekosistema, a zahvaljujući ovoj saradnji ćemo imati priliku podići naše dosadašnje društveno odgovorne inicijative na mnogo veću razinu. U narednim mjesecima ćemo s Filantropskim forumom implementirati neke od najboljih svjetskih praksi kada su u pitanju trčanja na temu filantropije, po uzoru na London ili Beirut maraton, naravno, imajući u vidu parametre i potrebe našeg društva.”

Počastvovani smo što se Udruženje “Marathon” pridružilo našoj plemenitoj misiji te vjerujemo da će naša saradnja donijeti mnogo dobra našem društvu.

Komentariši

Your email address will not be published.