O NAMA

Filantropski forum predstavlja jedinstvenu platformu koja ujedinjuje kompanije, fondacije/udruženja i individualne bh. filantrope u cilju promocije filantropije i kreiranja stabilnog sistema za filantropiju te predstavlja ključni pokretač izgradnje snažne filantropske kulture i održive filantropske zajednice. Filantropski forum je mjesto otvoreno za sve koji, djelujući u skladu s našim vrijednostima, žele doprinijeti aktivnostima, ali i za one kojima je potrebna dodatna motivacija za filantropsko djelovanje, u smislu regulacije pravnih ili drugih okolnosti u vezi s filantropijom i darivanjem uopće u Bosni i Hercegovini.

Prvi koraci

Prvi koraci Filantropskog foruma ogledaju se u okupljanju članica, promociji filantropije, zagovaranju izmjena u pravnim okvirima za filantropiju, umrežavanju istinskih filantropa s onima kojima je pomoć potrebna, jer je ultimativni cilj građenje jakog ekosistema filantropije kao polazne osnove za sve dalje iskorake ujedinjavanja dobra u našoj državi. 

Djelovanje

Djelovanje Filantropskog foruma BiH se zasniva na strateškom pristupu koji podrazumijeva udruživanje snaga filantropa kroz moto „Ujedinjujemo dobro“, a čime želimo ujediniti sve dobre ideje i aktivnosti kroz tri stuba Filantropskog foruma - kompanije, organizacije i individualni filantropi - na kojima će se dalje graditi kompletan ekosistem filantropije. Partnerstva, kako lokalna i regionalna, tako i globalna, definitivno su izuzetno bitni elementi izgradnje perspektivnog sistema filantropije u našoj državi. Djelujući ujedinjeni, kroz saradnju aktera iz različitih sektora, želimo multiplicirati efekte strateškog filantropskog djelovanja i postići značajne rezultate na polju izmjena zakonskih regulativa koje davanje čine otežanim, unaprijediti standarde transparentnosti i odgovornosti među svim akterima filantropske zajednice i olakšati sprovođenje filantropskih aktivnosti te na taj način ostvariti dugoročan doprinos svim akterima procesa darivanja.

Etički komitet
FILANTROPSKI FORUM

Etički komitet

Seid Fijuljanin

Seid Fijuljanin

Predsjednik Upravnog odbora
Zoran Puljić

Zoran Puljić

Član Upravnog odbora
Elvir Karalić

Elvir Karalić

Član Upravnog odbora