Media Day u Sarajevu, Banjoj Luci i Mostaru
17 Novembra, 2022

Šta je cilj Filantropskog foruma, koje organizacije ga čine, koliko je u Bosni i Hercegovini gladnih osoba, koliko javnih kuhinja i na koji način se one finansiraju te zašto se na doniranu hranu mora plaćati PDV?

Ovo su samo neke od tema o kojima smo na Media Day u Sarajevu, Banjoj Luci i Mostaru razgovarali s predstavnicima i predstavnicama najutjecajnijih medija.

Ovo okupljanje je bilo prilika da mediji saznaju više o inicijativama koje imaju za cilj razvoj filantropije u Bosni i Hercegovini, kao i unapređenje pravnog okvira i stvaranje poticajnog okruženja u lokalnim zajednicama koje bi učestvovale u kreiranju prijedloga za izmjene pravnog i fiskalnog zakonodavstva. Govorili smo o aktuelnoj inicijativi “Niko gladan. Niko sam”, ali i drugim inicijativama koje pripremamo te o Filantropskom forumu koji okuplja kompanije i fondacije u BiH s ciljem ujedinjavanja dobra kroz strateška davanja.

Novinari i novinarke pokazali su interes za ovu tematiku, a neki od njih odmah su rekli kako će njihov naredni prilog/tekst biti upravo o broju gladnih u našoj zemlji koji konstantno raste, ali i značaju olakšavanja kompanijama da doniraju hranu javnim kuhinjama, a ne da je uništavaju.

Komentariši

Your email address will not be published.