Kuća dobra Udruženja Pomozi.ba
13 Aprila, 2022

KUĆA DOBRA u Sarajevu mjesto je gdje Udruženje Pomozi.ba okuplja altruiste koji u sinergiji stvaraju ideje za unapređenje kvaliteta života ljudi u BiH u teškim vremenima. U ovoj kući rođena je i ideja o stvaranju ekološke šivaonice, kroz koju se umnožava dobrota, pa su je u Pomozi.ba nazvali DOBROTOM NA KVADRAT.

Udruženje Pomozi.ba, na mjesečnoj osnovi, prima približno 25 tona donacija u odjeći i tekstilu, a od ukupne količine, samo 60% uspijeva distribuirati ljudima u potrebi ili prodati po simboličnim cijenama na humanitarnim bazarima, dok ostatak završi na otpadu. Kako bi se smanjila količina otpada i od njega se napravilo nešto korisno, u KUĆI DOBRA nastala je potpuno opremljena ekološka šivaonica u kojoj se od odbačenog tekstila šiju novi korisni predmeti – torbe, cekeri, prekrivači, jastučnice i drugi tekstilni proizvodi.

Pored volontera koji učestvuju u ovom procesu i nezaposlene osobe dobijaju besplatnu obuku šivenja ovih predmeta, a svaka osoba ima izbor da radi u šivaćoj radionici Pomozi.ba ili kod kuće sa doniranom šivaćom mašinom i priborom te na taj način može iskoristiti stečeno znanje i vještinu da upotpuni kućni budžet.

Proizvodi DOBROTE NA KVADRAT za sada su dostupni na Pomozi.ba humanitarnim bazarima i u Pomozi.ba KUĆI DOBRA.

Komentariši

Your email address will not be published.