16 godina postojanja i djelovanja Fondacije Hastor
15 Aprila, 2022

Težnja najveće obrazovne fondacije u regiji, Fondacije Hastor, sadržana u nastojanjima da djelovanjem u svakoj novoj godini dodatno ojača odavno stabilne temelje njenog rada, potvrđuje se i uspješno ispunjava dugi niz godina, što se posebno očituje kroz impresivne brojke koje su najveći razlog za ponos i njihovo isticanje upravo u aprilu, kada ova fondacija obilježava 16 godina postojanja i djelovanja.

Djelovanje Fondacije Hastor, usmjereno ka kreiranju perspektivne i prosperitetne budućnosti za bh. omladinu, doprinijelo je promjeni života hiljadama mladih ljudi, bivših i trenutnih stipendista ove fondacije te im omogućilo razvoj i progres u raznim životnim sferama. Upravo iz posvećenosti ispunjavanju misije i vizije Fondacije, proizašlo je više od 1500000 volonterskih sati i blizu 1000000 dosad pređenih kilometara u radu sa stipendistima i potrazi za djecom i mladima kojima je pomoć neophodna. Započevši implementaciju svoje misije davne 2006. godine, početni kolektiv ljudi okupljenih oko zajedničke ideje i brojka od 304 dodijeljene stipendije, rezultirala je fascinirajućom brojkom od blizu 22000 dodijeljenih stipendija u 16 godina djelovanja, čime je Fondacija Hastor potpomogla obrazovni put i životni razvoj velikog broja mladih ljudi.

Rad Fondacije Hastor se nije zaustavio na ovim fascinantnim brojkama i rezultatima. Nastojeći usmjeriti finansijske i ljudske resurse u razvoj obrazovanja i filantropije, kao i u jačanje postojećih ljudskih potencijala, Fondacija Hastor se proteklih godina aktivno uključuje u razvojne projekte, neposredno mijenjajući svijest našeg društva i pokazujući da su jedinstvo, nesebično zalaganje i pružanje jednakih prilika za sve, ključne stavke izgradnje bolje budućnosti.

Komentariši

Your email address will not be published.