Filantropske aktivnosti Fondacije Hastor
15 Marta, 2022

Dosljednost Fondacije Hastor jedinstvenom cilju i misiji, usmjerenim ka pružanju šanse mladima da ličnim razvojem pozitivno djeluju i na razvoj lokalnih zajednica, već 16. godinu zaredom, potvrđuje da su za ostvarenje uspjeha neminovne vrijednosti poput odlučnosti, nesebičnog zalaganja i istrajnosti jednog kolektiva. 

Po okončanju Konkursa za dodjelu stipendija nadarenim studentima za akademsku 2021/22. godinu i prijemu novih studenata stipendista, Fondacija Hastor ka novim uspjesima i prevazilaženju izazova korača s fascinantnom brojkom od 2250 stipendista, što je najveći broj stipendista od njenog osnivanja do danas. 

Sinergija 2250 mladih ljudi, ambasadora Fondacije Hastor, vođenih filantropskim vrijednostima, rezultirat će s preko 350 000 volonterskih sati, koliko se očekuje u 2022. godini. Brojnost stipendista, uloženih volonterskih sati te djelovanje u preko 130 općina širom naše države još jednom nesumnjivo potvrđuju da je Fondacija Hastor najveća obrazovna fondacija u regiji. Upravo zahvaljujući podršci Fondacije Hastor, hiljade mladih ljudi, bivših stipendista, uspješno je pripremljeno za životne, time i poslovne izazove, profilirajući se kroz svoje formalno obrazovanje i volonterizam pod okriljem Fondacije, revnosno nastavljajući širiti vrijednosti i misiju Fondacije Hastor.

Posljednjih godina u sklopu Fondacije Hastor aktivno djeluje projektni odjel, koji sudjeluje u razvojnim projektima, unapređujući obrazovne tokove, stanje filantropije i direktno djelujući na kreiranje perspektivne budućnosti za mlade u našoj državi.
Više o Fondaciji Hastor možete pročitati na https://fondacijahastor.ba/.

Komentariši

Your email address will not be published.