Kompanija Telemach i Telemach fondacija se pridružile članstvu Filantropskog foruma
25 Marta, 2022

S ponosom ističemo da su se članstvu Filantropskog foruma 21. marta pridružile kompanija Telemach i Telemach fondacija, primjeri istinske filantropije u našem društvu. Ugovor o članstvu su potpisale Tatjana Vučić, izvršna direktorica Filantropskog foruma, i Hajdi Mostić, CCO kompanije Telemach i predsjednica uprave Telemach fondacije. Potpisivanju je prisustvovala i izvršna direktorica Telemach fondacije Maja Tursunović.

Gospođa Mostić je, ispred kompanije Telemach, ovom prilikom izjavila: “Aktivna uloga u Forumu je naš doprinos oblikovanju filantropskog pristupa poslovnog sektora. Naše bogato decenijsko iskustvo podijelit ćemo sa drugim članicama Foruma kako bismo osigurali daljnji razvoj filantropije i potaknuli druge kompanije da nam se pridruže i da zajedničkim djelovanjem budemo snaga pozitivne promjene našeg društva.”

Posebno se zahvaljujemo gospođi Mostić na izuzetnom doprinosu koji daje kao član Upravnog odbora Filantropskog foruma.

Gospođa Tursunović je, ispred Telemach fondacije, ovom prilikom izjavila: “Telemach fondacija, kao jedna od prvih korporativnih fondacija u BiH, je korak naprijed u našem društveno odgovornom pristupu poslovanja. Naše strateško opredjeljenje podrazumijeva provedbu dugoročnih programa koji su fokusirani na mlade, njihovo obrazovanje i zapošljavanje, ali i razvoj lokalnih zajednica u kojim djelujemo.”

Vjerujemo da će ova saradnja, u kojoj smo udruženi u plemenitoj misiji ujedinjavanja dobra, donijeti značajne pomake u kontekstu ljepše budućnosti našeg društva.

Komentariši

Your email address will not be published.