Održan prvi u nizu događaja „Filantropski susreti 2022“
25 Marta, 2022

Prvi u nizu događaja „Filantropski susreti 2022“, održani 22. i 23. marta u Sarajevu, na jednom mjestu su okupili veliki broj renomiranih filantropski orijentisanih kompanija, organizacija i individualaca. Dvodnevne sastanke, na kojima je prisustvovalo više od 100 učesnika, vodila je izvršna direktorica Filantropskog foruma, Tatjana Vučić, koja je prezentovala viziju, misiju, vrijednosti, dosadašnje i planirane aktivnosti za 2022. godinu, kao i benefite članstva. Seid Fijuljanin (Fondacija Hastor), Zoran Puljić (Fondacija Mozaik) i Elvir Karalić (Pomozi.ba) govorili su o razlozima zbog kojih su upravo ove organizacije osnivači Filantropskog foruma. Aida Vežić je prezentovala rad tematskih zagovaračkih timova, osnovanih u okviru projekta „Pravni okvir za filantropiju“ kojeg provodi Fondacija Mozaik zajedno sa partnerima (Fondacija Hastor, Udruženje Pomozi.ba, Mreža za izgradnju mira, Fondacija Trag i Catalyst Balkans) uz finansijsku podršku USAID-a.

Potpisivanjem pristupnice, veliki broj kompanija, organizacija, ali i individualnih filantropa, izrazio je interes za članstvom, pokazujući tako želju da kroz pridruživanje Filantropskom forumu – kao jedinstvenoj platformi koja ujedinjuje dobro – daju svoj doprinos građenju ekosistema za sistemsku filantropiju, unapređenju pravnog okvira i afirmaciji filantropije u našem društvu.

Uzimajući u obzir dosadašnje inspirativne filantropske aktivnosti svih prisutnih učesnika, uvjereni smo da ćemo ujedinjeni postaviti čvrste temelje društvu koje inspiriše davanja, pritom pozicionirajući filantropiju kao jednu od, ne samo najljepših, već i najbitnijih društvenih vrijednosti.

Komentariši

Your email address will not be published.