Završena kampanja Fondacije “Stariji brat, starija sestra”- “Trčimo za dječiji osmijeh“
12 Septembra, 2022

S osmijehom na licu i osjećajem ispunjenosti, ekipa iz Fondacije za podršku i razvoj mentorskih programa “Stariji brat, starija sestra”, sretni i zahvalni finaliziraju ovogodišnju kampanju „Trčimo za dječiji osmijeh“, koju su započeli u mjesecu maju ove godine.

Tim koji su činile: direktorica Fondacije Ivana, programska saradnica Nerma i sedam volontera – Nejla, Iman, Iris, Emin, Džejla, Elmira i Amila, koji su se zajedničkim imenom simbolično zvali „Maratonci“, vrijedno su radili kako bi kreirali pozitivne promjene i učinili da djetinjstva djece u potrebi budu ispunjena samo najljepšim trenucima, a za navedeni cilj zajedno su uložili preko 770 volonterskih sati.

Ovu kampanju su uspješno realizovali kroz dvije utrke, učešćem na kvizu „Nisam ti pametan“ te kroz događaj „Zaboravljene igre“, u kojem su se starija i mlađa braća i sestre, ali i brojni prijatelji Fondacije, prisjetili igara koje su ispunjavale svačije djetinjstvo.


Zahvaljujući sjajnim saradnicima – NGO Marathon, Filantropski forum BiH, Fondacija tuzlanske zajednice, Nisam ti pametan quiz, JP “Lokom” d. o. o. kao i vrhunskom timu trkača, od kojih su ukupno njih 34 trčali za dječiji osmijeh, s ponosom iznose podatak da su skupili ukupno 9 470, 58 KM.

„Neizmjerno smo ponosni na činjenicu da pored prilike i mogućnosti da promovišemo sport i zdrav način života, malim gestama, radeći ono što zaista volimo, svijet možemo učiniti boljim mjestom i pružiti pomoć onima kojima je to zaista potrebno. Svaki prodani kilometar računamo kao jedan dječiji osmijeh i tada znamo da smo na dobrom tragu”, riječi su prijatelja Fondacije Alije Imamovića, predstavnika NGO Marathon.

Kao i svaka kampanja do sada, i ova je imala posebne čari. Donijela je puno novih izazova ali i novih iskustava, poznanstava i prijatelja koji su svojim djelovanjima ostavili veoma značajan trag. Stoga, tim Fondacije veliko hvala upućuje i svojim donatorima, koji su i ovaj put prepoznali vrijednost njihovog rada i svojim humanim djelovanjem pokazali da naše društvo itekako ima osjećaj za empatiju društvenu odgovornost. 

Nejla Nukić, dugogodišnja starija sestra ali i jedna od ekipe Maratonaca, rado je podijelila svoje utiske s ovogodišnje kampanje: „Na ovoj kampanji sam naučila dosta toga, najviše o sebi. Poboljšala sam vještine komunikacije, snalaženja i učenja novih spoznaja. Upoznala sam divne ljude koji su me inspirisali da radim i učim više i da budem bolja zbog plemenitog cilja kampanje. Ova kampanja je za mene bila divno iskustvo, puno sam dobila, a nadam se da sam makar djelić toga vratila.“

Za kraj im još ostaje da u knjigu uspomena upišu i ovo divno iskustvo, vrhunsku saradnju s novim partnerima, nove stečene vještine, kao i trenutke ispunjene smijehom i vrijednim radom, a da svoju misiju širenja dobročinstva nastavljaju i u narednom periodu, dokazuju najavom još jedne utrke. Ovaj put riječ je o utrci „Sarajevo polumaraton“ koja će se održati 18. septembra ove godine i na koju srdačno pozivaju sve vas u kojima se budi trkački duh, ali i vas koji želite biti dio ove inspirativne priče.


Komentariši

Your email address will not be published.