Slobodan dan roditeljima prvačića – zaposlenicima Addiko Bank Sarajevo
05 Septembra, 2022

Pokloni za novorođene bebe

Tradicija započeta prije 4 godine, nastavljena je i ove godine. Zaposlenici i zaposlenice Addiko Bank Sarajevo čija djeca kreću u prvi razred osnovne škole provest će prvi dan škole sa svojim mališanima, uz plaćeno odsustvo.  

 „Polazak u školu, kao jedan od najvažnijih dana u životu svoje djece, naši zaposlenici sada već tradicionalno provode sa svojim mališanima, uz plaćeno odsustvo. Ova pozitivna praksa koju smo među prvima uveli na bh. tržištu, dio je naše brige o zadovoljstvu naših zaposlenika. Prepoznati smo kao kompanija u kojoj kandidati na razgovoru za posao ističu kao ključni motiv našu reputaciju poslodavca kod kojeg je ugodno raditi i koji brine o svojim zaposlenicima“, istakla je Suzana Tihi – Babić, direktorica Odjela ljudskih resursa Addiko Bank Sarajevo.  „Odnedavno smo, u okviru naše brige o zaposlenicima, ali i njegovanju porodičnih vrijednosti, kojima smo istinski posvećeni, uveli i praksu poklona za novorođene bebe zaposlenika, koje realizujemo u saradnji sa kompanijom „Sugar on top“, vrlo kreativnim preduzetnicama, koje svojim kreacijama dodatno uljepšaju našim zaposlenicima rođenje djeteta“, naglasila je Tihi – Babić.

Osim slobodnog dana, djeca zaposlenika i zaposlenica koji polaze u prvi razred, dobila su i ruksake i kompletan školski pribor. Za ovu djecu, ali i svu ostalu djecu zaposlenika i zaposlenica uzrasta od pet do trinaest godina tradicionalno se organizuje Addiko porodični dan, u okviru kojeg djeca obilaze radna mjesta roditelja i upoznaju se sa bankarskim poslovanjem.

„I ove godine smo ugostili pedesetak mališana u našim prostorijama, pričali sa njima o bankarstvu, ali i realizovali niz kreativnih radionica, kako bismo im uljepšali boravak u Addiko banci“, istakao je Emir Jildizlar, menadžer korporativnih komunikacija Addiko Bank Sarajevo.

Programi, aktivnosti i animacije u sklopu Addiko porodičnog dana imaju brojne prednosti: na zabavan način potiču porodičnu saradnju, snažno njeguju blizak i povjerljiv odnos između djece i roditelja, a kreativni izazovi rezultiraju u konačnici praktičnim, vrijednim i jedinstvenim uspomenama.

Komentariši

Your email address will not be published.