Vrijedna donacija BBI banke i Rijaseta Islamske zajednice: 70.000 KM za 1.000 ramazanskih paketa
17 Aprila, 2023

Hiljadu porodica širom BiH i ove će godine dobiti ramazanske pakete koje je Bosna Bank International pripremila u saradnji s Rijasetom Islamske zajednice u BiH.

Paketi s osnovnim životnim namirnicama bit će isporučeni najpotrebitijim građanima putem muftijstava u Mostaru, Sarajevu, Tuzli, Zenici, Travniku, Bihaću, Banjoj Luci i Goraždu, odnosno medžlisima Islamske zajednice: Ustikolina, Živinice, Turbe, Jezero, Žepče, Maglaj, Doboj i Teslić.

“Kao institucija koja posluje u skladu s etičkim i islamskim principima, BBI vrijednosti prenosimo i na sve lokalne zajednice u kojima poslujemo. Stoga, već tradicionalno, u vrijeme mjeseca ramazana želimo obradovati i dati podršku najosjetljivijim kategorijama stanovništva, nastaviti njegovati vrijednosti koje podstiču na međusobno pomaganje, zbližavanje, ujedinjenje i činjenje dobra”, istakla je Amra Babić, direktorica Marketinga i korporativnih komunikacija BBI banke.   

Ukupna vrijednost ovogodišnje pošiljke ramazanskih paketa, koji su jutros krenuli iz Sarajeva prema odredištima, iznosi 70.000 KM, a svaki paket sadrži osnovne prehrambene proizvode.

Rukovodilac Ureda za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u BiH Ibrahim ef. Malanović podsjetio je da je ovo deveta  godina kako se realizuje akcija podjele paketa za povratničke porodice u BiH.

Već devetu godinu s BBI bankom organizujemo podjelu paketa na području svih osam muftijstava u BiH. Zahvaljujemo se BBI banci koja je društveno odgovorna institucija koja na ovaj način pomaže onima kojima je pomoć najpotrebnija. Mi smo i ove godine odlučili da paketi idu povratnicima kojima je u ovom trenutku najpotrebnija naša pomoć. Naime, oni još uvijek žive od pomoći svojih najmilijih koji nisu zajedno s njima, ili od pomoći dobrih ljudi. Zato ih i ove godine želimo posjetiti u njihovim domovima i pokazati im da nisu sami. Na ovaj način mi trebamo iskazati solidarnost i pažnju prema njima i pomagati im ne samo kada je ramazan nego tokom cijele godine”, izjavio je ef. Malanović.

Komentariši

Your email address will not be published.