Kompanija dm donirala četiri viljuškara Udruženju Pomozi.ba
11 Aprila, 2023

U duhu društveno odgovornog poslovanja članica Filantropskog foruma, kompanija dm drogeriemarkt i u 2023. godini nastavila svoju filantropsku misiju te je u proteklom periodu realizovala izuzetno vrijednu donaciju prema Udruženju Pomozi.ba, kao nastavak dugogodišnje saradnje.

Kompanija dm je obezbijedila četiri električna vozila Udruženju Pomozi.ba: dva visokoregalna viljuškara i dvije električne vozilice za utovar i istovar robe, ukupne vrijednosti više od 24.500 KM, koja će im poslužiti kao vrijedna pomoć u realizaciji budućih akcija. U ime kompanije dm donaciju je predao Amer Mehičević, samostalni stručni saradnik za MAWI skladište (skladište materijalnog poslovanja) dm-a u BiH, koji je ovom prilikom izjavio:

„Već dugi niz godina, kroz svoj posao, sarađujem i sa zaposlenicima Udruženja Pomozi.ba koje izuzetno cijenim kao i sve što rade da bi pomogli drugim ljudima i olakšali im svakodnevnicu. Posljednjih mjeseci, zajedno s ostalim uposlenicima dm-a, aktivno sam učestvovao i sarađivao sa zaposlenicima Udruženja, kako bi donacije za pomoć stradalima u potresu u Turskoj i Siriji što prije došle na adrese potrebitih. Samim tim, detaljnije sam se upoznao s procesima rada, ali i njihovim potrebama. Viljuškari koje smo donirali poslužit će Udruženju u svakodnevnom radu i olakšati procese. Ispunjava me činjenica da smo učinili dobro i sretan sam jer je ova donacija, po ko zna koji put, pokazala koliko je kompanija dm društveno odgovorna te da mi, zaposlenici, živimo naše zajedništvo s istim ciljem – da uvijek budemo tu za ljude oko nas kada im je pomoć potrebna.“

Kompanija dm je i ranije, u okviru svojih društveno odgovornih aktivnosti, bila podrška Udruženju Pomozi.ba te uvijek na raspolaganju za njihove humanitarne akcije, što se pokazalo kroz brojne donacija, ali i volonterizam njenih uposlenika.

Uvijek nas raduje činjenica da kompanije članice Filantropskog foruma prepoznaju potrebe društva i reaguju u skladu s time, a naročito kada je riječ o čvrstoj saradnji naših članica, zasnovanoj na istoj misiji – pomoći onima u potrebi i činiti dobro za napredak bh. društva.

Komentariši

Your email address will not be published.