Uspješno održana humanitarna trka “Najbržih 5K u regiji”
01 Juna, 2022

Filantropski forum Bosne i Hercegovine je nastao kao želja za svakodnevnom, sveobuhvatnom i sveprisutnom afirmacijom filantropije. Vođeni tom željom nastojimo da svojim aktivnostima promovišemo filantropiju u svakodnevnom životu, pa smo stvorili sinergiju između zdravog života i humanitarne akcije.

Naime, dana 22.05.2022. godine Filantropski forum je, skupa s partnerskim udruženjem NGO Marathon Sarajevo i kompanijom XYLLION, na sarajevskoj olimpijskoj planini Trebević organizovao proljetnu trku humanitarnog karaktera “Najbržih 5K u regiji” ROOF GARDENS by XYLLION. Trci, kao i samom događaju, je prisustvovala izvršna direktorica Filantropskog foruma Tatjana Vučić, zajedno s predstavnicima partnerskog udruženja NGO Marathon Sarajevo i kompanije XYLLION.

Više od 300 trkača se odazvalo ovoj humanitarnoj akciji, pa su sistemom „prodaje kilometara“ trčali za tri humana cilja – pokrivanje troškova zajedničkih aktivnosti za djecu slabijeg socijalnog statusa Fondacije za podršku i razvoj mentorstva “Stariji brat, starija sestra” te za doprinos fondovima Pomozi.ba, „Sami Čamdžić za sretno djetinjstvo“ i „Sportisti za život“.

Ovim putem želimo da iskažemo svoju iskrenu zahvalnost svima koji su se odazvali događaju, kao i našim partnerima na uspješnoj saradnji. Vjerujemo da ćemo i u budućnosti nastaviti da ujedinjujemo dobro.

Komentariši

Your email address will not be published.