Udruženje NGO Marathon organizuje najenergičniju trku “Sarajevski cener”
12 Jula, 2022

Udruženje NGO Marathon najavljuje peto izdanje najpopularnije i najenergičnije ulične trke “Sarajevski cener”, koja će biti održana 15.07. s početkom u 20.00 sati.

Za one koji više uživaju trčati timski, kao i prethodnih godina, u sklopu Sarajevskog cenera bit će održana i timska trka – 5K Team run. Kako Udruženje NGO Marathon od samih početaka njeguje humanitarni karakter svog djelovanja, ovog puta smo taj društveno odgovorni aktivizam odlučili podići na viši nivo. 

S ponosom vam predstavljamo priznanje “Duša od čovjeka” trkaču/trkačici i timu koji prikupe najveću sumu novca sistemom prodaje kilometara kao simboličnu nagradu za pomoć u stvaranju humanijeg društva. “Važno nam je da kroz sport, rekreaciju, druženje koje nas čini povezanijim, promoviranje zdravog načina života, istaknemo i koliko nam je značajno da zajedno sa svima vama kroz male stvari – promjenama koje polaze od nas samih – mijenjamo svijet nabolje. Da bismo iskazali zahvalnost svima onima koji će podržati nadolazeće akcije i nagraditi trud koji trkači ulažu u promovisanje ciljeva za koje će se skupljati sredstva, ovog puta odlučili smo odati i priznanje najplemenitijem trkaču, odnosno trkačici i trkačkom timu” – naglasili su iz Udruženja NGO Marathon. Iz Udruženja poručuju i koliko su ponosni na sve svoje trkače i trkačice te kako se svi zajedno svojski trude da vlastitim zalaganjem doprinesu humanitarnoj misiji utrke. 

Obje trke su, kako je već poznato, humanitarnog karaktera te će se i ovog puta, sistemom prodaje istrčanih kilometara, prikupljati sredstva za humanitarne svrhe, odnosno svrhe od značaja za društvenu zajednicu.

U saradnji s Fondacijom za podršku i razvoj mentorstva “Stariji brat, starija sestra” i Udruženjem Pomozi.ba, učesnici ili trkački tim će moći prodati pretrčane kilometre za dva cilja:

  • Fond “Sami Čamdžić za sretno djetinjstvo” – novčana podrška djeci koja nemaju mogućnosti da razviju talente i interesovanja te ostvare svoj potencijal
  • finansijska podrška za troškove zajedničkih aktivnosti 20 volontera Fondacije “Stariji brat, starija sestra“ koji marljivo rade s djecom lošijeg socijalnog statusa – troškovi pokrivaju period od godinu dana. 

Ove godine očekuje se veliki broj učesnika na trasi kroz najljepše dijelove Sarajeva.

“Kako Udruženje NGO Marathon svake godine ima za cilj unaprijediti određene segmente kako bi trka i cjelokupan događaj bili što kvalitetniji, ove godine očekujemo veći broj trkača, puno navijača i nevjerovatnu energiju na ulicama Sarajeva”, poručili su iz Udruženja.

Više informacija o samom događaju možete pronaći na linku: https://sarajevomarathon.ba/.

Zahvaljujemo se na dosadašnjoj medijskoj podršci, koja je nemjerljivo važna za vidljivost i uspješan rad Udruženja NGO Marathon. 

Za više informacija molimo Vas kontaktirajte:
Ena Tahirović, PR udruženja NGO Marathon,

Kontakt telefon: +387 62 998 719

Komentariši

Your email address will not be published.