Tatjana Vučić na listi top 100 žena liderki u socijalnom preduzetništvu i inovacijama
11 Aprila, 2022

S ponosom ističemo da je izvršna direktorica Filantropskog foruma Tatjana Vučić jedina žena s prostora bivše Jugoslavije koja se našla na Euclid Network listi top 100 žena liderki u socijalnom preduzetništvu i inovacijama za 2022. godinu. Na listi su istaknute one žene koje su pokazale izvanredne liderske vještine i predanost tako što su prevazišle svoju ulogu inspirišući druge da ostvarujući svoj potencijal naprave značajne promjene u društvu.

Euclid Network je evropska mreža organizacija koje podržavaju socijalne preduzetnike, a čiji članovi se nalaze u 21 zemlji i predstavljaju preko 100.000 organizacija unutar i izvan Evrope.

Tatjana je ovom prilikom izjavila: “Filantropija nije moj posao. Filantropija je moja vizija, moja misija, moja inspiracija. Filantropija je moj stil života. Stvaranje cijelog sistema filantropije u Bosni i Hercegovini izgledalo je kao nemoguća misija, ali ne više – jer su se najveći igrači ujedinili u ime činjenja dobra. Odlučna sam da – kroz Filantropski forum – izvršim veliki uticaj na naše društvo, ali prije svega na generacije koje tek dolaze, trasirajući put ka boljoj, svjetlijoj i perspektivnijoj budućnosti za sve nas.”

Ponosni smo na našu Tatjanu i radujemo se svim budućim uspjesima u oblasti filantropije.

https://euclidnetwork.eu/2022/03/top-100-women-in-social-enterprise-2022/

Komentariši

Your email address will not be published.