„Filantropski susreti 2022“ – organizacije
08 Aprila, 2022

Drugi dan događaja „Filantropski susreti 2022“, održan 23. marta u Sarajevu, završen je sastankom predstavnika organizacija.

Svi prisutni su aktivno učestvovali u dijalogu koji je potvrdio da je osnivanje Filantropskog foruma inicijativa od velikog značaja za naše društvo, te pokazao da imamo veliku podršku u realizaciji naših ciljeva. Dijalog je vodila izvršna direktorica Filantropskog foruma Tatjana Vučić, a kao rezultat imamo lijepe i korisne ideje u kontekstu svrsishodnijeg ostvarenja naše plemenite misije ujedinjavanja dobra.

Ovom prilikom se zahvaljujemo svim učesnicima na lijepom dijalogu koji će biti kompas budućeg djelovanja Filantropskog foruma: Telemach fondacija, SOS Dječija sela BiH, Ćurčića vakuf, Bosana Fondacija, Fondacija La Terra Nostra, Caritas BiH, Udruženje porodica 4+ djece, Muslim Aid Association, Fondacija Izvor nade, Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“, Fondacija „Stariji brat, starija sestra“,  Udruženje „Marathon“, Fondacija Hastor, Fondacija Mozaik, Pomozi.ba.

Potpisivanjem pristupnice, veliki broj organizacija izrazio je interes za članstvom ili partnerstvom, da kroz pridruživanje Filantropskom forumu – kao jedinstvenoj platformi koja ujedinjuje dobro – daju svoj doprinos građenju ekosistema za sistemsku filantropiju, unapređenju pravnog okvira i afirmaciji filantropije u našem društvu.

Komentariši

Your email address will not be published.