STARTAO HPLUS RALLY – SUPERAUTOMOBILI U HUMANOJ MISIJI OBROK ZA ĐAKE
05 Juna, 2023

Sinoć su u Sarajevu uživali svi istinski ljubitelji luksuznih automobila. Naime, 3.6. polazna tačka HPLUS RALLY-a bio je Beograd, grad poznat po ljubiteljima i ljubiteljicama automobila, a već sutradan učesnici i učesnice su uživali u ljepotama našeg multikulturalnog, glavnog grada.

HPLUS RALLY svake godine privlači sve više zaljubljenika i zaljubljenica luksuznih vozila, tako da su ove godine u Sarajevu upriličena dva dočeka ovog fantastičnog karavana – jedan na Hifa Petrol benzinskoj pumpi na Ilidži, a drugi ispred Sarajevo City Centra. Nakon Sarajeva, rally kreće ka svom krajnjem odredištu, Monte Carlu, a na svom putu posjetiće Zagreb, Ljubljanu, te predivni gradić Salsomaggiore u Italiji, gdje će učesnici i učesnice na poznatoj rally stazi Varano isprobati performanse svojih ljubimaca.

HPLUS RALLY prije svega ima humanitarni karakter, tako da će i ove godine sva prikupljena sredstva donirati udruženju Pomozi.ba za pažljivo odabrani projekat “Užina za đake”, kako bi se djeci iz socijalno-ugroženih porodica širom Bosne i Hercegovine obezbijedio obrok u školi. Za prethodne dvije godine tokom HPLUS RALLY-a prikupljeno je i donirano više od 80.000 KM. 

Tim povodom na press konferenciji održanoj u Swissotelu, obratili su se Ahmed Ahmetlić, organizator HPLUS RALLY-a, kao i Elvir Karalić predsjednik udruženja Pomozi.ba.

“HPLUS RALLY je puno više od izložbe automobila. Naši učesnici osim što stvaraju prijateljstva za cijeli život, zajednički doprinose i humanitarnom cilju. Svake godine prikupljamo sredstva za različite akcije, a koje prethodno usaglasimo sa udruženjem Pomozi.ba. Naš krajnji cilj je biti društveno korisni i pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija” – istakao je Ahmetlić.

Predsjednik udruženja Pomozi.ba, Elvir Karalić, nije krio zadovoljstvo ovom saradnjom.

“Naše partnerstvo traje već dugo i jako smo ponosni na ovu saradnju. Drago nam je da postoje osobe i organizacije koje imaju razvijenu empatiju i trude se svake godine dati značajan doprinos našem udruženju, a kako bi pomogli što većem broju osoba u potrebi” – kazao je Karalić.

Kako bi učestvovali u HPLUS RALLY-u, svi vozači i vozačice moraju proći određene provjere. Organizatori i organizatorice vode računa o sigurnosti, poštivanju lokalnih zakona te odgovornom ponašanju učesnika i učesnica u vožnji. Sva vozila nose oznaku Drive safe.

HPLUS RALLY je već krenuo ka narednoj destinaciji, a mi ćemo u narednim danima prenositi dio atmosfere sa ovog jedinstvenog putovanja, punog dobrih vibracija i ljudi velikog srca.

Komentariši

Your email address will not be published.