PlaySchool – prvi koraci ka filantropiji
09 Maja, 2022

Da li odrasli trebaju pričati s djecom o filantropiji? Mi vjerujemo da su razgovori o empatiji, ljubaznosti i međusobnom pomaganju od velike važnosti za pravilan razvoj naše djece. Naučiti našu djecu da njihovi postupci utiču na druge, da jedan osmijeh, lijepa riječ, zagrljaj, skromni poklon i podrška, nekome može pomoći da se osjeća bolje, a ponekad i da promijeni nečiji život.

Izvršna direktorica Filantropskog foruma je imala čast i veliko zadovoljstvo da bude gošća djeci iz PlaySchool. Tatjana je s djecom razgovarala o filantropiji, objasnila značenje riječi i približila polje djelovanja filantropa. Djeca su imala zadatak da navedu primjere kako su već nekome pomogla, ali i da razmisle šta bi voljeli tek da urade. Imali smo sjajne primjere: udomio bih napuštenu životinju, usvojila bih dijete, pomogao osobama koje su u potrebi, poljubila mamu i rekla da je volim, pomogao tati i drugu, brinula se o prirodi i okolini, zasadio drvo… Shvatili smo da su djeca pravi filantropi, da nije teško biti dobar i da svako od nas kada daje malo, na kraju to bude puno.

Ovom prilikom se zahvaljujemo Larisi Đapo, direktorici PlaySchool na pozivu i radujemo se svim budućim druženjima s malim filantropima.

Komentariši

Your email address will not be published.