Hajdi Mostić

Hajdi Mostić

Hajdi Mostić je član Upravnog odbora Filantropskog foruma u BiH, predsjednica Uprave Telemach fondacije i CCO u kompaniji Telemach BH.

Tokom 18 godina karijere u private equity investment biznisu u Istočnoj i Jugoistočnoj Evropi, Hajdi je radila na odabiru, akviziciji i upravljanju investicijama i kompanijama za vodeće svjetske investicione fondove, kao što su: BC Partners (London), KKR (New York), Mid Europa Partners (London), 7LCP (Athens), Copernicus Capital (Zagreb) i Winslow Partners (Prague). Hajdi je bila jedna od ključnih osoba u implementaciji jedne od najvećih direktnih stranih korporativnih investicija u BiH, upravljajući akvizicijom i pripajanjem čak 15 manjih privatnih kablovskih i internet operatera u periodu od samo nekoliko godina, od kojih je nastao današnji Telemach BH, koji je dio United Group korporacije, vodećeg telekomunikacijskog i medijskog provajdera u JI Evropi. Hajdi se pridružila kompaniji Telemach BH prvo kao član uprave odgovoran za finansije, koji je u isto vrijeme bio zadužen za poslovni razvoj, ali i korporativne poslove, a u zadnje dvije godine predvodi sve prodajne i korisničke sektore kao CCO u kompaniji Telemach BH. 

Nakon što je 2000. godine diplomirala na MBA postdiplomskim studijima na A. B. Freeman School of Business (Tulane University, New Orleans), pod okriljem stipendije U.S. State Departmenta (Ron Brown Fellowship program), gđa. Mostić je bila izabrana za dobitnicu godišnje nagrade Tulane Business Alumni Award, kao diplomac sa izvanrednim ukupnim uspjesima na svim poljima. Hajdi je studije međunarodne trgovine završila na Fakultetu za turizam i vanjsku trgovinu u Dubrovniku, pod okriljem Soros stipendije, kao jedan od najboljih studenata generacije.