Nina Kremenović

Nina Kremenović

Nina Kremenović je član Upravnog odbora Filantropskog foruma u BiH i menadžer korporativnih komunikacija u kompaniji LANACO.

Ninina profesionalna uloga iz ugla marketing eksperta i obrazovanje u oblasti medija i marketing studija na London South Bank Univesity je snažno utjecalo u kreiranju njenih prosocijalnih vrijednosti, koje potiču brigu o drugima i široj društvenoj zajednici.

Nina je istovremeno i inicijator TechHosted by LANACO konferencije, petodnevne IT multivendorske konferencije, namijenjene menadžerima kompanija, institucija i organizacija, IT profesionalcima, predstavnicima akademske zajednice i studentima. Kao neko ko čvrsto vjeruje u nesebično dijeljenje znanja, često se pronalazi u ulozi mentora u okviru inicijativa koje podržavaju razvoj vještina kod omladine i studentske populacije, kao i kod djevojaka koje žele postati aktivni dio IT zajednice. Dugogodišnji je suorganizator Međunarodnog dana djevojčica u IKT industriji u saradnji sa Džender centrom Republike Srpske, koji promoviše značaj učestvovanja djevojaka i žena u formiranju snažne IKT zajednice u Bosni I Hercegovini.

S obzirom na to da Ninino strastveno zagovaranje i zalaganje za cijeloživotnu edukaciju, trenutno pohađa TA 202 naprednu edukaciju iz transakcione analize te je i certificirani NLP Coach. Pored toga, u 2022. godini završava master studije iz Primijenjene psihologije i ekonomskog ponašanja na University of Bath, jedom od najprestižnijih fakulteta u oblasti psihologije.

Majka je tri djevojčice i želi učestvovati u izgradnji svijeta i zajednica koje pružaju ravnopravne prilike svima.