Kampanja Fondacije “Stariji brat, starija sestra” „Trčimo za dječiji osmijeh!“
14 Juna, 2022

Kroz nastojanje da šire ljubav, dobročinstvo i filantropiju, ali i da promoviraju zdrave životne navike, vrijedni tim Fondacije za podršku i razvoj mentorskih programa “Stariji brat, starija sestra” ove godine je odlučio dodati „malo ubrzanja“ u svoju svakodnevicu i zajedno s partnerima NGO Marathon Sarajevo i Filantropskim forumom organizirati kampanju pod nazivom „Trčimo za dječiji osmijeh“.

U pitanju je njihova osma kampanja po redu kroz koju nastoje omogućiti da se što više parova djece i volontera/ki kvalitetno druži i razvija socijalne vještine te uz moto “Jedan kilometar = jedan džeparac” koji iznosi 30 KM mjesečno, kreiraju sretnije djetinjstvo za djecu u potrebi. Cilj kampanje je osigurati novčana sredstva za Fond “Stariji brat, starija sestra” koja će se koristiti u svrhu druženja volontera/volonterki i djece koja potiču iz ranjivih kategorija (djeca iz doma za djecu bez roditeljskog staranja i djeca čije su porodice korisnici centara za socijalni rad).

U sklopu ove kampanje, 22.5.2022. održana je utrka – „ Najbržih 5K u regiji” ROOF GARDENS by XYLLION na Trebeviću na kojoj je ukupno 16 trkača trčalo za dječiji osmijeh i koji su prodali svoje istrčane kilometre tako da je svaki „kupljeni kilometar“ doniran u Fond “Stariji brat, starija sestra”. Na ovoj utrci je ukupno prikupljeno 3.388,50 KM, čime je omogućeno druženje za još 7 parova u programu “Stariji brat, starija sestra”.

Na pitanje zašto je na ovoj utrci odlučio trčati za dječiji osmijeh, prijatelj Fondacije i jedan od uspješnih trkača ove utrke Eldin Omeragić, s ponosom nam je rekao: „Kada bi mnogi mali ljudi, na mnogim malim mjestima, činili male pozitivne korake, promijenili bi lice zemlje!“

Jedna od učesnica utrke a ujedno i starija sestra u Programu, Amina Mujagić Vejzović istakla je koliko joj je važno da bude dio jedne ovakve priče i smatra da je investiranje slobodnog vremena za volontiranje na ovom programu jedna od najboljih stvari koje može uraditi za sebe, ali i za svijet.

Sretni što je taj dan bio ispunjen samo smijehom, vrhunski pozitivnom energijom, novim poznanstvima i iskrenom srećom, volonteri i volonterke Fondacije vrijedno nastavljaju raditi na pripremama za naredne događaje i nastavak kampanje. Sljedeći planirani događaj je zajedničko druženje mlađe i starije braće i sestara u Programu, ali i svih ostalih zainteresovanih koji žele biti dio jedinstvene priče “Stariji brat, starija sestra”. Kampanju završavaju utrkom Sarajevski cener koja se održava 15.7. te ovom prilikom pozivaju sve zainteresirane institucije, kompanije i individualne donatore da podrže kampanju i omoguće sretnije djetinjstvo za djecu u Bosni i Hercegovini.

Više informacija o aktivnostima Fondacije možete pratiti na web-stranici mentorstvo.ba te na društvenim mrežama Fondacije FacebookInstagramLinkedin.

Komentariši

Your email address will not be published.