HIFA PETROL UPLATILA PUNI IZNOS ZA ODLAZAK MERJEM DŽAFIĆ NA SP U ŠAHU
16 Augusta, 2023

U trenucima kada se sportski talenat susretne s financijskim izazovima, istinska podrška dolazi iz najneočekivanijih izvora. To se nedavno dogodilo i našoj mladoj šahovskoj prvakinji, Merjem Džafić iz Gračanice, koja je izabrana da predstavlja Bosnu i Hercegovinu na Svjetskom prvenstvu u šahu u Egiptu. Merjem, čiji potencijal neosporno blista, suočila se s preprekom koja je izgledala nepremostiva – nedostatak sredstava za putovanje na ovu prestižnu svjetsku manifestaciju.

Srećom, vijest je stigla do srca naše kompanije i odmah smo se angažirali kako bi pružili podršku ovoj talentiranoj mladoj šahistkinji. Hifa Petrol je ne samo osigurala puni iznos za Merjemino putovanje, već je i poslala jasnu poruku o svom predanju podršci bh. sportistima i sportašicama, posebno mladim talentima.

Merjem Džafić sada može bezbrižno krenuti prema Egiptu i predstavljati svoju zemlju na Svjetskom prvenstvu u šahu. Njeno prisustvo na ovom natjecanju ne samo da je velika čast za Bosnu i Hercegovinu, već i prilika da još jednom pokaže svoj izvanredan šahovski talent.

Hifa Petrol, prepoznata po svojoj snažnoj podršci bh. sportistima i sportašicama, već godinama kroz kampanju “Najbolji sa najboljim” podupire vrhunske sportiste iz različitih disciplina. Neki od tih sportista i sportašica uključuju Amela Tuku, Damira Džumhura, Irona Pukija, Iman Avdić, Darka Savića i mnoge druge. Naša kompanija nije samo partner sportistima i sportašicama u njihovim usponima, već i pokazuje duboko razumijevanje potrebe za podrškom nadarenim pojedincima i pojedinkama.

U tom duhu, Hifa Petrol također s ponosom podržava Lanu Pudar u njenim sportskim ambicijama. Podrška talentiranim sportistima i sportašicama poput Merjem i Lane čini srž misije naše kompanije.

Naglasak treba staviti na činjenicu da je Merjem Džafić već osvojila dva međunarodna takmičenja, gdje se takmičila s protivnicima iz Hrvatske i Srbije. Ovo dostignuće jasno ukazuje na njen izuzetan talenat i pozicionira je kao jednu od najboljih u svojoj konkurenciji ne samo u Bosni i Hercegovini, već i u cijeloj regiji.

Društveno odgovorne kompanije poput Hifa Petrola imaju ključnu ulogu u podršci mladim talentima i razvoju bh. sporta. Njihova posvećenost i predanost nadolazećim generacijama sportista predstavljaju svijetli primjer kako zajedničkim naporima možemo pomoći sportistima da dosegnu svoj vrhunac.

Ovaj gest podrške Merjem Džafić ne samo da će joj omogućiti sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu u šahu u Egiptu, već će i nadahnuti mnoge druge mlade talente da slijede svoje snove. Hifa Petrol ostaje posvećena podršci sportu u Bosni i Hercegovini, a Merjem Džafić će biti još jedan svijetli primjer uspjeha koji je omogućila njihova podrška.

Komentariši

Your email address will not be published.