HIFA PETROL NAGRADILA LANU PUDAR SA 9.000 KM
04 Augusta, 2023

Najuspješnija i najbrže rastuća bh. naftna kompanija Hifa Petrol,  danas je u svojim prostorijama ugostila i nagradila Lanu Pudar, našu najuspješniju plivačicu, za izvanredne rezultate koje je postigla na Evropskom juniorskom prvenstvu u Beogradu. Lana je zasluženo osvojila tri zlatne medalje na 50, 100 i 200 metara, dokazavši svoje vrhunsko sportsko umijeće i posvećenost ovom izazovnom sportu.

Kao dugogodišnje zaštitno lice Hifa Petrola, Lana Pudar je iskazala izuzetnu posvećenost sportu, a njeni impresivni uspjesi su odraz predanog rada i izvrsnosti, vrijednosti koje i sama kompanija njeguje. Kompanija Hifa Petrol je već 2020. godine prepoznala Lanin potencijal, pružila joj istinsku podršku i na obostrano zadovoljstvo njihova saradnja još uvijek traje.

Ahmed Ahmetlić, predstavnik Hifa Petrola, izrazio je ponos i zadovoljstvo uručujući nagradu Lani Pudar. “Hifa Petrol podržava talente i vrhunske sportiste u Bosni i Hercegovini kroz kampanju ‘Najbolji sa najboljim’, a Lana Pudar definitivno spada u ovu kategoriju. Njeni postignuti rezultati su zaista impresivni, te smo ponosni što smo dio njenog sportskog puta i što možemo pružiti podršku ovakvim talentima.”

Hifa Petrol je poznata po svom snažnom angažmanu u sponzorstvu bh. sportista, te je kroz kampanju “Najbolji sa najboljim” koju je pokrenula 2015. godine, do danas podržala deset vrhunskih sportista i sportašica među kojima su Amel Tuka, Damir Džumhur, Iron Puki, Iman Avdić, Darko Savić i drugi.  Nastavljajući tradiciju podrške talentiranim sportistima, kompanija Hifa Petrol s ponosom podržava Lanu Pudar u njenim sportskim ambicijama.

Lana Pudar je izrazila svoju zahvalnost Hifa Petrolu za priznanje i podršku koju joj pružaju. “Biti zaštitno lice kompanije poput Hifa Petrola je zaista velika čast. Njihova podrška i povjerenje u moje sposobnosti su mi iznimno važni, te mi pružaju dodatnu motivaciju za dalji napredak i postizanje vrhunskih rezultata. Uz ovakve sponzore, znam da mi ne nedostaje motivacije za predstojeće izazove”, izjavila je Lana Pudar.

Nakon uručenja nagrade, Lana nastavlja sa svojim pripremama za Svjetsko juniorsko prvenstvo koje će se održati početkom septembra u Izraelu. Lana će provesti naredne dane na visinskim pripremama u Sierra Nevadi u Španiji kako bi bila u najboljoj formi za ovaj važan sportski događaj.

Kroz kampanju “Najbolji sa najboljim”, Hifa Petrol kontinuirano pruža podršku vrhunskim sportistima i sportašicama u Bosni i Hercegovini, promovirajući vrijednosti predanosti, izvrsnosti i timskog duha, te aktivno podržava razvoj sporta i afirmaciju talenata, a sve sa ciljem zadržavanja mladih talenata u BiH.

Komentariši

Your email address will not be published.