EXPRESS COURIER D.O.O. I OSTALE ČLANICE AMERIČKE TRGOVAČKE KOMORE U BIH DONIRALE MEDICINSKU OPREMU BOLNICAMA U BIH
23 Aprila, 2023

Kompanija Express Courier d.o.o., ASC za UPS i UPS SCS u BiH, zajedno sa još jedanaest članica Američke trgovačke komore u BiH (AmCham BiH), donirala je značajnu količinu neophodnih medicinskih potrepština zdravstvenim ustanovama u Bosni i Hercegovini.

Medicinska sredstva, kupljena ovom prilikom a koju čine zaštitni viziri, pamučne maske, dezinfekciona sredstava za ruke i površine, zaštitna odijela i kapuljače bi trebali značajno doprinijeti povećanju sigurnosti medicinskog osoblja te im omogućiti brže i efikasnije djelovanje u procesu borbe protiv pandemije koronavirusa.

Pored Express Courier-a i AmCham BiH, kompanije članice koje su učestvovale u kampanji su Raiffeisen Group, Telemach, Atlantbh, ComTrade Sistemske Integracije, Authority Partners, Erkona, Mibo Komunikacije, BS Telecom Solutions, Sys Company i Oracle.

Express Courier je, ujedno, osigurao i transport doniranih sredstava prema zdravstvenim ustanovama Univerzitetski Klinički Centar Republike Srpske u Banja Luci, Kantonalnu Bolnicu Safet Mujić u Mostaru, Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar, Kantonalnu Bolnicu  Zenica, Univerzitetski klinički Centar Tuzla, Opću bolnicu Konjic, JZU Kantonalnu Bolnicu Goražde, Kantonalnu Bolnicu „Dr Irfan Ljubijankić“ u Bihaću, te JZU Zdravstveni centar Brčko.

AmCham BiH je ovom prilikom našoj kompaniji uručio zahvalnicu za kontinurianu podršku u radu ove organizacije a koja se posebno odnosi na zajedničke aktivnosti realizovane u sklopu borbe protiv pandemije u BiH.

Express Courier i AmCham BiH su prethodno pomogli u procesu transporta i dostave 150 000 testova za utvrđivanje prisustva koronavirusa, koje je iz Južne Koreje naručila Vlada FBiH.

Komentariši

Your email address will not be published.