ZIRA ulaže u zajednice Tuzlanskog kantona
20 Februara, 2023

Produktno orijentisana IT kompanija ZIRA donirat će sredstva za društveno korisne projekte građana i mladih u zajednicama Tuzlanskog kantona koji će biti realizovani kroz fond „Volim svoj grad“ kojim upravlja Fondacija tuzlanske zajednice.

Kompanija ZIRA, globalno prepoznata u svijetu telekom industrije po svojim BSS (Business Support Systems) rješenjima i Fondacija tuzlanske zajednice, jedina community fondacija u Bosni i Hercegovini, potpisale su Sporazum o partnerskom razumijevanju i saradnji kojim zajedno rade na podršci afirmaciji pozitivnih vrijednosti i promjena u zajednicama.  

ZIRA se od ostalih kompanija softverske industrije u BiH osim po produktnoj orijentaciji, razlikuje i u odnosu prema široj zajednici. Fokus dugogodišnjeg društveno odgovornog djelovanja ZIRA, odnedavno kroz Fond Zijah Rašidagić, koji je osnovan u spomen osnivača i prvog direktora kompanije, je uvijek bio bolja budućnost mladih ljudi, znanje i inovativnost, a u Fondaciji tuzlanske zajednice su našli partnera koji dijeli iste ciljeve. ZIRA je prepoznata od strane Filantropskog foruma kao jedna od predvodnica strateške filantropije u Bosni i Hercegovini te je jedna od prvih kompanija članica ove jedinstvene platforme koja okuplja renomirane filantropski orijentirane kompanije, fondacije i pojedince, a Fondacija tuzlanske zajednice jedna od najpouzdanijih organizacija na području Tuzlanskog kantona.

Kompanija ZIRA će zahvaljujući ovom sporazumu posredstvom Fondacije donirati 5.000 KM za realizaciju društveno korisnih inicijativa građana, koji će u toku februara aplicirati na javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava kroz Fond “Volim svoj grad”. Fond djeluje od 2020. godine u okviru Programa razvoja zajednice, s ciljem podrške građanskom aktivizmu i inicijativama. Kako je istakao Tarik Baraković, koordinator programa filantropije Fondacije tuzlanske zajednice: “Sredstva u Fondu “Volim svoj grad” obezbjeđujemo kroz udruživanje donacija stranih i lokalnih donatora, društveno odgovornih preduzeća i filantropski orijentiranih pojedinaca i porodica i drago nam je da se ZIRA uključila u aktivnost koja će doprinijeti poboljšanju uslova življenja u našim lokalnim zajednicama.

Na ovaj način kompanija ZIRA, filantropski orijentisana i društveno odgovorna produktna IT kompanija koja širi svoje prisustvo i na području Tuzlanskog kantona, skreće pažnju na važnost jačanja saradnje biznisa i nevladinog sektora na planiranju i sprovođenju filantropskih aktivnosti koje imaju za cilj unapređenej položaja građana. Kako je istakla Sabina Selvić-Oručević, CEO ZIRA: “Misija ZIRA od prvog dana prije više od 25 godina bila je omogućiti što većem broju mladih ljudi o(p)stanak u Bosni i Hercegovini, gradeći uspješnu, snažnu i stabilnu kompaniju koja će tim mladim ljudima omogućiti da ostanu ovdje, pružiti najbolje uvjete za život i rad i uz to pružiti mogućnost rada i usavršavanja u svjetskim okvirima.

Zajedno, kompanija ZIRA i Fondacija tuzlanske zajednice poručuju da je transparentno ulaganje u budućnost najsigurnija investicija s najboljim povratom. Više informacija o ZIRA možete naći na www.zira.com.ba, a ako se i vi želite uključiti u rad Fondacije tuzlanske zajednice www.fondacijatz.org.

Komentariši

Your email address will not be published.