„Zajedno za radost djece: Bingo i World Vision BiH daruju novogodišnje paketiće za 700 ranjive djece u BiH“
19 Decembra, 2023

U cilju pružanja radosti najranjivijoj djeci u Bosni i Hercegovini tokom blagdanskih dana Bingo, najveći trgovački lanac u Bosni i Hercegovini i World Vision BiH, organizacija za zaštitu djece, udružili su snage u humanitarnoj akciji pod nazivom “Poklonimo radost zajedno”.

Svrha ovogodišnje, šeste po redu kampanje, rezultirat će darivanjem novogodišnjih paketića 700 dječaka i djevojčica širom Bosne i Hercegovine.

„Ponosni smo što smo dio inicijative koja širi ljubav i radost među našim najmlađima . Sudjelovali smo u raznim projektima, ali smatramo da je ovaj posebno značajan. Ništa nije dragocjenije od osmijeha djece, a sada je pravo vrijeme da dijelimo radost i pronalazimo sreću u sreći drugih.“, kazali su iz Binga.

Partnerstvo između Binga i World Vision BiH predstavlja odraz posvećenosti stvaranju pozitivnih promjena u životima djece koja se suočavaju sa socio-ekonomskim izazovima.

Dugogodišnje prisustvo na terenu nam daje jasnu sliku o socio-ekonomskom statusu porodica bez redovnih primanja i znamo da nisu svi roditelji u mogućnosti obradovati svoje dijete na ovaj način. Stoga smo zahvalni svim partnerima, kao i kompaniji Bingo, koji nam pomažu da obradujemo najranjivije među nama.“, istakla je Alma Hukić, predstavnica organizacije World Vision BiH.

Novogodišnji paketići će biti podijeljeni u 15 zajednica širom BiH, a World Vision BiH planira organizirati podjelu u ciklusima kako bi obuhvatila što veći broj zajednica. Nakon završetka akcije, World Vision BiH će izvijestiti sve kompanije i pojedince koji su doprinijeli ostvarivanju dječijih snova o rezultatima donacija.

Komentariši

Your email address will not be published.