SDG Business Pioneers Award 2022
15 Jula, 2022

UNDP BiH je i ove godine organizovao SDG Business Pioneers Award 2022, gdje su kompanije i poduzetnici iz Bosne i Hercegovine proslavljeni za doprinos u postizanju Agende 2030, kao i SDG ciljeva. Ovogodišnje nagrade su bile podijeljene u dvije kategorije – „Ljudi“ i „Resursi i okoliš“ – te smo ponosni što su se neke od članica Filantropskog foruma našle na spisku finalista, kao i na spisku dobitnika nagrada.

Ovom prilikom želimo da čestitamo svim finalistima i dobitnicima nagrada, a posebno našim članicama – Klika, ZIRA, LANACO, Ministry of Programming i dm. Našoj izvršnoj direktorici Tatjani Vučić je pripala čast da dodijeli nagradu u kategoriji “Ljudi” koju je ove godine u kategoriji srednjih preduzeća ponosno primila kompanija Klika, ujedno i članica Filantropskog foruma. Neizmjerno smo ponosni na našu članicu kompaniju dm koja je ove godine apsolutni pobjednik u kategoriji Nagrada za biznis lidere održivog razvoja u BiH za 2022. godinu te na našu članicu kompaniju Ministry of Programming koja je, kao višegodišnji dobitnik SDG Business Pioneer nagrade, ove godine postala SDG Business Mentor.

Zahvaljujemo se i domaćinima događaja – UNDP, Ambasadi Švedske i Ministry of Programming – na izvanrednoj organizaciji, atmosferi za pamćenje te doprinosu podizanja svijesti o važnosti aktivnog djelovanja u sprovođenju ciljeva održivog razvoja.

Komentariši

Your email address will not be published.