R&S kampanja „Počisti smeće – posadi drveće i cvijeće“
19 Maja, 2022

Kompanija R&S svojim djelovanjem konstantno potvrđuje zašto je baš ona jedna od prvih članica Filantropskog foruma, jedinstvene platforme koja ujedinjuje dobro. Zadovoljstvo nam je da predstavimo lijepu priču ove kompanije koja je, svjesna značaja čuvanja okoliša, povodom Dana planete Zemlje u dvorištu Osnovne škole “Zahid Baručija” u Vogošći posadila cvijeće i sadnice drveća. Ovom prilikom je Damir Pahor, izvršni direktor kompanije R&S istakao: “Odlučili smo realizovati ovu aktivnost jer smo svjesni koliko je važno da i kod djece razvijemo svijest, ali i odgovornost prema njihovoj životnoj sredini. Vrlo je bitno da u današnjem vremenu svi zajedno vodimo računa o negativnim utjecajima koje čovjek čini na okolinu koja ga okružuje”.

Ovo nije jedina aktivnost koju je realizirala kompanija R&S. Između ostalog posadili su i 2.500 sadnica drveća na olimpijskim planinama Bjelašnica i Igman te kreirali izazov “Počisti smeće – posadi drveće i cvijeće”, u kojem učestvuju kompanije koje su i do sada imale značajnu ulogu u zaštiti prirode, a to će nastaviti realizirati i u budućnosti. Oni zajedno žele poručiti da Zemlja pripada ljudima, ali se svi trebamo brinuti o njoj i uređivati je.

Lijepe priče, kao što je ova, nas inspirišu, a sigurni smo da će svaka naredna akcija R&S kompanije, kao i svih naših članica, pratiti ovaj pozitivni trend i radujemo se njihovim budućim poduhvatima.

Komentariši

Your email address will not be published.