Počinje treći ciklus Ženske mentorske mreže: Prilika za edukaciju 50 mladih poslovnih žena
10 Marta, 2023

Objavom javnog poziva za učešće u programu Ženska mentorska mreža i zvanično je najavljen početak ovog, sada već prestižnog programa za mlade žene iz poslovnog sektora koje žele unaprijediti svoju karijeru i steći dodatna menadžerska znanja i vještine.

Organizatori programa: Addiko Bank Sarajevo i Deloitte BiH najavili su i ove godine atraktivan i s posebnom pažnjom osmišljen program kreiran s ciljem osnaživanja žena i jačanja njihovog položaja u poslovnom sektoru.

Projekat je namijenjen poboljšanju poslovnih vještina mladih žena koje će uz mentorsku podršku uglednih žena s dugogodišnjim iskustvom u vođenju kompanija i učešću u raznim edukacijama unaprijediti vlastite mogućnosti za razvoj buduće menadžerske karijere.

“Prethodna dva ciklusa Ženske mentorske mreže su pokazala vrijednost ovog projekta, pružajući učesnicama mogućnost za stjecanje znanja, razmjenu iskustava i povezivanje s drugim uspješnim ženama u njihovoj industriji. Ponosna sam na činjenicu da smo pružili podršku svim učesnicama. Treći ciklus će zasigurno ispuniti očekivanja 50 mladih žena koje su na pragu ostvarivanja značajnih uspjeha u vlastitim karijerama”, izjavila je Sabina Softić, direktorica Deloitte BiH i jedna od osnivačica projekta.

Također se oglasila i Sanela Pašić, članica NO Addiko Bank Sarajevo i jedna od osnivačica programa.

“Ideja o kojoj smo prije nekoliko godina hrabro razmišljale, a s ciljem da mladim poslovnim ženama olakšamo karijerni razvoj i omogućimo im lakše suočavanje sa svim izazovima koje karijera u poslovnom sektoru nosi, doživljava svoju praktičnu implementaciju već treći put zaredom. Ženska mentorska mreža danas je prepoznatljiv i respektabilan program osnaživanja žena i jačanja njihove uluge u društvu”, istakla je Pašić.

Jasmin Spahić, predsjednik Uprave Addiko Bank Sarajevo, izrazio je zadovoljstvo nastavkom programa koji se tokom prethodne dvije godine pokazao veoma uspješnim te izrazio nadu da će treći ciklus biti još uspješniji.

Prijave su otvorene do 29. marta 2023. godine, a mogućnost učestvovanja imaju fakultetski obrazovane mlade žene koje imaju minimalno jednu godinu radnog iskustva, sa velikom željom za napretkom u karijeri.

Program je tokom protekle dvije godine realizovan uz partnersku podršku UNDP-a te sponzorsku podršku EFSE, UNFPA, EBRD i OSCE.

Više informacije o učešću u programu potražite na linku Javni poziv za učešće u projektu Ženska Mentorska Mreža – Addiko Bank Sarajevo (addiko-fbih.ba).

Komentariši

Your email address will not be published.