Osnivačka skupština Filantropskog foruma
17 Marta, 2022

Uprkos prvobitnoj zamisli o Filantropskom forumu kao neformalnoj platformi, nakon iskazanog velikog interesa filantropski orijentisanih fondacija, kompanija i individualaca za pozitivne promjene kroz aktivnosti Filantropskog foruma, uočena je potreba za formalizacijom istog. 

Udruživanjem tri filantropske organizacije, 2.11.2021. godine, potpisnici Osnivačke skupštine: Seid Fijuljanin (Fondacija Hastor), Zoran Puljić (Fondacija Mozaik) i Karalić Elvir (Pomozi.ba) učinili su prve korake ka formalizaciji Filantropskog foruma BiH. Osnivačkoj skupštini su prisustvovale i Lejla Đonlagić (Fondacija Hastor) i Aida Vežić (Fondacija Mozaik). Izvršnom direktoricom Filantropskog foruma imenovana je Tatjana Vučić, a predsjednicom Skupštine Vesna Bajšanski-Agić.

Kroz misiju Filantropskog foruma, koja se ogleda u kreiranju jedinstvenog mjesta udruživanja filantropski usmjerenih kompanija, organizacija i pojedinaca, u cilju izgradnje perspektivnijeg društva naše države, zajedničkim snagama želimo ujediniti dobro i pozicionirati filantropiju kao jednu od najljepših društvenih vrijednosti.

Zahvaljujući našim vrijednostima, kao što su zajedničko formiranje strateških pristupa investiranja u opšte dobro te kreiranje okruženja koje stimuliše ujedinjavanje dobra, Filantropski forum će imati za zadatak kreiranje stabilnog sistema za filantropiju.

Komentariši

Your email address will not be published.