UJEDINJUJEMO DOBRO
za perspektivniju budućnost našeg društva.

Saznaj više

Filantropski forum BiH je jedinstveno mjesto ujedinjenja filantropski orijentisanih kompanija, organizacija i individualaca, u cilju građenja perspektivnijeg društva naše države.

Saznaj više

Zajedničkim snagama UJEDINJUJEMO DOBRO, postavljajući temelje društvu koje inspiriše davanja, čime pozicioniramo filantropiju kao jednu od, ne samo najljepših, već i najbitnijih društvenih vrijednosti.

Saznaj više

Filantropski forum je ključni pokretač za kreiranje snažne filantropske kulture i ima za zadatak promociju filantropije i kreiranje stabilnog sistema za filantropiju, a sve u cilju stvaranja održive filantropske zajednice koja doprinosi pozitivnoj društvenoj promjeni.

Saznaj više

Filantropski forum postaje centralno mjesto za sve aktivnosti povezane s filantropijom koje su čvrsto utemeljene na vrijednostima i principima plemenitosti, ljudskosti, časti, povjerenja, integriteta i svih onih elemenata koji krase ono što je istinsko čojstvo.

Saznaj više
O NAMA

Naše vrijednosti

Zajedno kreirajući strateške pristupe investiranju u opšte dobro, ujedno kreiramo i okruženje koje stimuliše ujedinjavanje dobra za perspektivniju budućnost našeg društva. Filantropski forum postaje centralno mjesto za sve aktivnosti povezane s filantropijom koje su čvrsto utemeljene na vrijednostima i principima plemenitosti, ljudskosti, časti, povjerenja, integriteta i svih onih elemenata koji krase ono što je istinsko čojstvo.

O NAMA
Image

Ukoliko ste zainteresovani za članstvo u Filantropskom forumu, potrebno je da popunite Prijavni formular.

Image

Filantropske priče

Da li ste znali da je Menachem Schneerson, američki rabin, 1986. godine započeo običaj da svake nedjelje ispred svoje kancelarije pozdravlja hiljade posjetilaca koji su došli po savjet ili blagoslov od njega i daruje im po jedan dolar, bez izuzetka, podstičući ih da doniraju u dobrotvorne svrhe po svom izboru?
Hiljade ljudi je svake sedmice prisustvovalo ovom događaju koji je trajao i po šest sati, a često su ga nazivali i „nedjeljom dolara“. Objašnjavajući razloge podsticanja darivanja u humanitarne svrhe, Schneerson je citirao svog djeda, koji je rekao da „kada se dvije osobe sretnu, to bi trebalo da koristi trećoj“.
Upravo u tome leži glavni cilj Filantropskog foruma – u ujedinjavanju dobra neposredno djelujući na kreiranje perspektivnije budućnosti naše cjelokupne zajednice!
SAZNAJ VIŠE